Contemplatiegroep vanaf 6 maart

Vanaf 6 maart start de maandelijkse Contemplatiegroep.

Hierin staan samen stil bij het leven, omdat we het fijn vinden te delen, omdat we met elkaar willen groeien in bewustzijn en van elkaar willen leren.  Zelf merk ik dat ik blij en warm van word om samen te praten, delen en oefenen. Je zult merken dat het fijn is om een vast moment in je agenda te hebben waarop je hier mee bezig bent, en om het in een groep te doen helpt bij je focus en toewijding.

In de contemplaties nemen de tijd om bewust waar nemen wat zich in ons (en in de dynamiek tot het andere wat groter is dan ons individuele bewustzijn) voordoet.

We contempleren samen na aanleiding van teksten uit het boek  ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle. (want het hebben van een leidraad is handig)

Voor elke keer lezen we een passage en nemen dit de komende maand mee in ons leven. We ervaren in die maand hoe het raakt aan thema’s waar we zelf mee bezig zijn en nemen regelmatig de tijd om in ons dagelijks leven stil te staan en te voelen en beschouwen wat dit met ons doet.

Als we elkaar weer ontmoeten delen we wat het in ons geraakt heeft, welke associaties het opgeroepen heeft, wat we moeilijk vonden en welke inzichten we opgedaan hebben. Samen doen we ook een geleide meditatie of oefening rond het thema van de passage die we gelezen hebben.

 

Omdat het een gezamenlijk en intiem proces is, is commitment belangrijk. Als je je opgeeft voor de reeks, is het fijn voor de groep als je er ook elke keer bent. Omdat er veel gedeeld wordt ontstaat er een warme en betrokken band met elkaar en missen de anderen jou en jouw inbreng als je er niet bent.

Meer informatie over wat 'contemplatie' inhoudt vind je onder de tab 'bewustzijnsontwikkeling'

 

De data zijn: 6 mrt/ 10 apr/ 1 mei/ 5 juni/ 3 juli

Kosten zijn €75,- (het boek moet je zelf aanschaffen)

6 maart 2024

Ga terug