Gonneke de Haan

Mijn naam is Gonneke de Haan. Hieronder vertel ik wat over mezelf en mijn achtergrond zodat je me een beetje kunt leren kennen.

 

Ik ben Your Inner Well in de zomer van 2018 gestart nadat ik 24 jaar geleden begon met het geven van integratieve massages. In twintig jaar die volgden ontstond er een steeds grotere liefde voor het werken met en via het lichaam. Mijn werk verdiepte zich steeds meer en raakte aangevuld met al het andere waar ik mij in de loop van de jaren in schoolde en oefende:

  • Lichaamswerk
  • 2 jarige post-HBO opleiding Stervensbegeleiding
  • meerjarige opleiding tot Awareness Centered Deep Listening Trainer (ACDLT)
  • opleiding tot Common Ground Trainer
  • opleiding tot Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) Trainer
  • opleiding tot Positieve Gezondheid (IPH) Trainer
  • Zorg Ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek, waar ik op dit moment een master in volg. En waarvoor ik een thesis schrijf over de relatie tussen gebrek aan intimiteit en levensmoeheid.

 

Achtergrond in verliesbegeleiding en expressie

Ik begon mijn werkzame leven als afgestudeerd Scenograaf, dat is iemand die werkt met de vormgeving van zowel het beeld als de beleving van theater. ‘Het bewegen en zoeken door middel van creatieve processen’, ‘het buiten de paden denken’ en ‘een beeldtaal vinden voor je binnenwereld’; wat ik op de kunstacademie leerde, heeft me veel gebracht. Het voedt me nog steeds in mijn werk en geeft concrete handvatten in de procesbegeleiding.

 

Zowel op de academie als in mijn eigen leven was (en ben) ik altijd bezig met diepgang en verbinding. Dit kreeg vorm toen ik in 2011 de post-HBO Stervensbegeleiding begon waarna ik in 2013 mijn praktijk ‘Liefdevol rond Verlies, psychosociale palliatieve zorg en training’ startte. Bij Liefdevol rond Verlies begeleid ik sindsdien intense verliesprocessen, zoals ziekte, sterven, rouw en scheiding. Bij deze processen werk ik net als bij Your Inner Well, met de in het lichaam opgeslagen emoties. Bij verlies gaat dit met name vaak over verdriet, angst, pijn, onmacht, onzekerheid en soms over frustratie of schuldgevoelens. Het valt mij op dat er vaak verliesgevoelens ten grondslag lijken te liggen aan moeilijkheden die ervaren worden op het gebied van intimiteit. Mijn expertise in verlies kan ik daarom goed gebruiken in de intimiteits-coaching

 

In het weekend werk ik als Beeldend Kunstenaar schilder portretten en geef ik les.

 

Veelzijdig, een rijk palet

Ik krijg vaak te horen: “Wat doe je toch veel, wat heb je toch veel energie...”
Ja dat klopt. Ik ben een begeesterd en betrokken mens en voel enthousiasme en passie voor dingen. Daarnaast kan ik gelukkig in het moment heel verstild en aandachtig zijn. Mijn expertise ligt in mijn veelzijdigheid met als rode draad ‘diep contact’. Tijd waarin ik niet werk, besteed ik graag aan geliefden, vrienden, het lezen van inspirerende boeken en tango. Ook sport ik graag en hou van het zijn in de natuur. De Argentijnse tango, die bij uitstek gaat over ‘verbinding en overgave’ is lavend voor me. Ik leer er veel van, wat ik vervolgens prachtig kan gebruiken in mijn werk. De innerlijke rust en balans van bewegingsmeditatie zoals Qigong of rennen in het bos, helpt me goed bij het waarnemen en kalmeren van mijn lichaam.

 

Al deze dingen samen zorgen voor een rijk palet aan mogelijkheden in de begeleiding van proceswerk. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Gonneke de Haan